Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Ν.Λάρισας

Βασικοί Στόχοι

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός της Ν.Α. Λάρισας (Π.Α.Ο.Ν.Α.Λ.) σύμφωνα με το Θεσμικό Πλαίσιο και τις διατάξεις που προβλέπουν την Σύστασή του, σκοπό έχει την προώθηση και την ανάπτυξη αυτού που αποκαλούμε με την γενική ονομασία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.

Αναλυτικότερα, οι επιμέρους στόχοι του Π.Α.Ο.Ν.Α.Λ., είναι οι εξής:

1.Η στήριξη όλων των πολιτιστικών φορέων του Νομού Λάρισας για ουσιαστική και ολοκληρωμένη πολιτιστική ανάπτυξη της περιφέρειας του Νομού, την καλλιέργεια σε βάθος της καλλιτεχνικής ευαισθησίας και της αγάπης για τις τέχνες, την προστασία της εθνικής πολιτιστικής ταυτότητας, την ενεργητικά και συνειδητή συμμετοχή των πολιτών στην πολιτιστική ζωή του χωριού τους και της ευρύτερης περιοχής τους.

2.Η διάδοση και η ανάπτυξη της καλλιτεχνικής παιδείας στους τομείς της μουσικής, του χορού, του θεάτρου καθώς και των εικαστικών τεχνών, γραμμάτων και πολιτιστική κληρονομιά.

3.Η προβολή, ανάπτυξη και διάδοση των τεχνών με την διοργάνωση, παραγωγή και παρουσίαση πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και άλλων επιμορφωτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

4.Η ανάπτυξη της συνεργασίας με τους πολιτιστικούς φορείς και τα ερασιτεχνικά σχήματα του Νομού και η παροχή κάθε δυνατής ηθικής και υλικής βοήθειας για την διεύρυνση του πεδίου των πρωτοβουλιών και των παρεμβάσεών τους.

5.Η συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα της Περιφέρειας του Νομού (Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., Β΄θμια, Α΄θμια κ.λπ.) για την από κοινού προώθηση και υλοποίηση πολιτιστικών και πνευματικών δραστηριοτήτων.

6.Η εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων και εκδηλώσεων που αφορούν στον σχολικό αθλητισμό, στον ειδικό αθλητισμό (ατόμων με αναπηρίες), στον σωματειακό αθλητισμό σε επίπεδο ερασιτεχνών καθώς και στην προώθηση προγραμμάτων λαϊκού μαζικού αθλητισμού.

7.Η διατήρηση και αξιοποίηση της αθλητικής παράδοσης του Νομού Λαρίσης και η ανάδειξη τής σύγχρονης αθλητικής της ταυτότητας.

8.Η καταγραφή σε επίπεδο Νομού όλων των φορέων-οργανισμών επιτροπών και συλλόγων που παρέχουν υπηρεσίες αθλητισμού με σκοπό την συνεργασία για την ποιοτική αναβάθμιση του αθλητισμού στο Νομό Λαρίσης.

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: